Best Readers

Thursday, January 17, 2013

Analogy questions and answers

1.  CUP : LIP :: BIRD : ?
BUSH
GRASS
FOREST
BEAK

Answer:  D
Explanation:
Cup is used to drink something with the help of lips. Similarly birds collects grass with the help of beak to make her nest. 

2.  Flow : River :: Stagnant : ?
Rain
Stream
Pool
Canal
Answer:  C
Explanation:
As Water of a River flows similarly water of Pool is Stagnant. 

3.
Paw : Cat :: Hoof : ?
Lamb
Elephant
Lion
Horse

Answer:D
Explanation:
As cat has Paw similarly Horse has Hoof.

4. 
Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?
Islands
Mediators
Archealogy
Aquatic
Answer:  C
Explanation:
As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.

5. 
Peacock : India :: Bear : ?
Australia
America
Russia
England
Answer:  C
Explanation:
As Peacock is the national bird of India, similarly Bear is the national animal of Russia.

6.Carbon : Diamond :: Corundum : ?
Garnet
Ruby
Pukhraj
Pearl
Answer:  B
Explanation:
As Diamond is made of Carbon similarly Ruby is made of Corundum.

7.Architect : Building :: Sculptor : ?
Museum
Stone
Chisel
Statue
Answer:  D
Explanation:
As 'Architect' makes 'Building' similarly 'Sculptor' makes 'Statue'. 

8. Conference : Chairman :: Newspaper : ?
Reporter
Distributor
Printer
Editor
Answer:  D
Explanation:
As Chairman is the highest authority in a conference similarly Editor is in Newspaper. 

9.   Safe : Secure :: Protect : ?
Lock
Sure
Guard
Conserve
Answer: C
Explanation:
As safe ans secure have same meaning in the same way protect and guard have same meaning. 

10. Microphone : Loud :: Microscope : ?
Elogate
Investigate
Magnify
Examine
Answer:  C
Explanation:
As Microphone makes sound louder similarly Microscope makes the object magnified. 

11. College : Student :: Hospital : ?
Nurse
Doctor
Treatment
Patient
Answer:  D
Explanation:
As Students read in College similarly Patients are treated in Hospital. 

12. Tree : Forest :: Grass : ?
Lawn
Garden
Park
Field
Answer:  A
Explanation:
As Tree is found in Forest similarly Grass is found in Lawn.




No comments: